10 Anti-verveel tips voor kinderen tijdens de corona crisis

De corona crisis is een wereldwijde ongeziene situatie. Covid-19 dwingt ons om anders te denken, anders te handelen en anders te leven. Voor een volwassene vraagt dit al een enorme inspanning, maar van onze kinderen vraagt dit uiteraard nog meer. Toch is het belangrijk om uw kinderen een positieve boodschap mee te geven en te kaderen waarom sommige dingen niet kunnen zoals oma en opa bezoeken, waarom ze niet naar de speeltuin mogen en waarom ze hun vriendjes en vriendinnetjes niet kunnen zien.

Bovendien slaat de verveling vaak toe en het is niet altijd eenvoudig om naast thuiswerken ook uw kinderen te entertainen. Daarom hierbij enkele tips.

1) Blijf in uw kot, maar geniet ook van uw eigen tuin als u hierover beschikt. Vaak kunnen kinderen zich uren vermaken met eenvoudige dingen zoals een zwembadje of een waterglijbaan bij goed weer. Ook een eenvoudige bal of basketring zorgen voor vermaak. Bovendien is dit het ideale moment om uw tuin proper te zetten en kinderen helpen vaak erg graag mama en papa. Wanneer ze een broertje of zusje hebben, kunnen natuurlijk ook de oude, maar steengoede spelletjes zoals verstoppertje of tikkertje zorgen voor uren plezier. Wees creatief, wie over een eigen tuin beschikt, heeft eigenlijk al een krachtig middel tegen verveling.


2) Geen eigen tuin of is die te klein? Ga wandelen met de kids.

Hou uiteraard wel rekening met social distancing en andere maatregelen die de overheid oplegt. Maar wandelen hoeft niet altijd in de stad. Trek een nabijgelegen bos in of wandel in een natuurgebied in uw buurt. Ontdek nieuwe planten en zoek vlinders of insecten.

3) Een dagje wat minder goed weer?
Kijk een leuke film met uw kinderen en haal de popcorn of chips boven. Bioscoop “In uw kot” is geopend. Bovendien heeft u geen last van wachtrijen en als hapje kan u ook kiezen voor gezonde zelfgemaakte dingen.

4) Plan videogesprekken in met de grootouders of vriendjes van uw kinderen.
Gebruik hiervoor veilige tools die uw privacy garanderen zoals Whatsapp of Facebook Messenger. Zijn de grootouders niet mee met deze technologie? Maak samen met uw kinderen een tekening en stuur deze op naar oma en opa.

5) Speel leuke gezelschapspelletjes of maak een puzzel met uw kinderen.
Met een puzzel van 1000 stukjes bent u wel even zoet.

6) Samen koken met uw kinderen
Dit is een hele leuke bezigheid en bovendien veilig als u een beetje extra oplet. Samen cup cakes maken of lekkere wafels. Of pannenkoeken bakken, altijd feest en blije kinderen gegarandeerd.

7) Speel educatieve spelletjes met uw kinderen
Dit kan via bordspellen of via apps op de tablet of smartphone. Zo kunnen ze ook spelenderwijs bijblijven.

8) Kids Karaoke is ideaal voor muzikale kinderen.
Zingende kinderen kunnen alle stress even loslaten die het corona virus met zich meebrengt. Hou uiteraard wel rekening met uw buren.

9) Speel schattenjacht binnenshuis of in uw tuin.
Maak een schatkaart en bedenk leuke raadsels en vragen die leiden tot de schat.

10) Maak tijd om samen uw huisdier te verzorgen.
De hond mooi borstelen of de kat wassen… Dingen die u normaal alleen doet en waarbij de kids misschien graag willen helpen.

 

Heeft u andere tips? Stuur ze ons door en wij updaten dit artikel om het voor iedereen nog waardevoller te maken.

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 498 reviews.