Selecteer een pagina

Back to school met plezier

Naar school gaan en routine

Terug naar school gaan moet leuk zijn, moet een mooie ervaring zijn, moet leerrijk zijn. Een kind moet graag naar school gaan, moet het fijn vinden. Voor sommige kinderen is dit een evidentie, andere kinderen hebben hierbij wat extra hulp nodig. Vakantie is fijn, en dan mag er al eens net iets anders dan anders. Maar als onze kindjes naar school gaan, dan is het best dat er een stramien is van een dagelijkse, dezelfde routine met dezelfde gewoontes en rituelen. Hier klampen kindjes zich namelijk  aan vast en dit geeft vertrouwen. Want eigenlijk als je heel eerlijk bent, geeft dit jezelf ook vertrouwen. Ik hoor niet voor niets: ‘Het is een fijne vakantie geweest, maar het is goed dat hij voorbij is ook!’

Elk kindje is anders

Zorg dat je als ouders zelf niet te veel onder de eigen stress, creëer je eigen rustmoment, je eigen stressvrije situaties. Zorg ervoor dat je zelf rustig bent. Kindjes nemen de emoties vaak snel over van de ouders, vaak onbewust. Bij een kindje kan dit ook langer blijven nawerken dan bij een volwassene. Het kindje spiegelt zich aan degene die het vertrouwt.

Sommige kindjes hebben een duwtje nodig. Terug naar school gaan, elk kind reageert er anders op en elk kind heeft hier ook een andere aanpak voor nodig. Het éne kind heeft motivatie nodig, het andere kind gewoon extra zetje of complimentjes. Het éne kind heeft net wat meer tijd nodig, het andere kind heeft extra hulp en begeleiding nodig. Misschien heeft het kind nood aan even iets helemaal anders doen als hij / zij terugkomt van school, het andere kind begint direct met zijn huistaken en oefenen. Weet dat er voor alles een oplossing is!

Praten en terugkoppeling kan helpen bij kindjes die zich moeilijker kunnen aanpassen of die een beetje onzeker zijn. Hierbij zorgen voor je eigen rituelen om gelukkig naar school te gaan, zo nodig met enkele ‘hulpmiddeltjes’ is zeker niet verkeerd.

Op school

Tegenwoordig merk ik des te meer dat er steeds meer op het individu gewerkt wordt in de school en er wordt ook veel gedaan om ‘erbij te horen’ op welke manier dan ook. Door kleinere activiteiten, het interactieve en het samen-zijn in de klas zelf. Ik merk aan alles dat naar school gaan anders is dan dat wij, als mama en papa, dat hebben ervaren. Anders, in de positieve zin.

Ik ben geen specialist, ik spreek hier uit onze eigen ervaring als mama en papa.

Veel succes tijdens de schoolperiode en het terug naar school gaan van de kindjes en geniet er zelf ook van hoe dat jullie kindjes vooruit gaan, op welke manier dan ook!

Veel liefs, Tinne

In onze webshop vind je allerlei leuke spulletjes om het fijn te maken op school. Met een mooie rugzak naar school, mooie pennenzakken, mooie brooddozen, snackdozen en drinkflessen.

Neem een kijkje in onze webshop!

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 292 reviews.