Selecteer een pagina

Carnaval vieren

Carnaval is echt een volksfeest. Carnaval wordt ‘gevierd’ net voordat de vastenperiode van 40 dagen voor Pasen ingaat. Net daarom is het echt een feest voor het volk met eten en om te genieten. Met Carnaval vieren is het eren van de overleden voorouders en wil men hun geesten gunstig stemmen door maskers te dragen en heel vroeger droeg men maskers met uiterlijke kenmerken van deze overledenen. De maskers dienden ook om de lente en de zomer sneller zijn intrede te laten doen.

 

De betekenis van Carnaval

Het woord ‘Carnaval’ is ook afgeleid van de Latijnse betekenis: ‘afscheid van het vlees’.

Carnaval is hèt feest bij uitstek van zottigheid en uitbundigheid. Het is het feest waarbij voor één keer de regels worden omgekeerd en mag men eens ‘goed zot’ doen. Leve dus de vriendschap, plezier en het gewoon eventjes alles vergeten. Het is een feest waarbij iedereen gelijk is, of je nu arm bent, of rijk bent. Een uitbundig feest waarbij iedereen mag meedoen, en waarbij echt gefeest wordt. Het gaat om het genieten en gek doen. Iedereen is gelijk dus mag iedereen ook mee kunnen feesten. Het gaat om eten en drinken voordat de vastenperiode ingaat. De 40 dagen voor Pasen.

Carnaval in onze webshop

Carnaval vieren begint dus ook in onze webshop. Bij ons kan je allerlei feestversieringen terugvinden.

Zoals slingers, toeters, leuke maskers, … Ook je outfit kan heel origineel zijn. Misschien kan je zelf een outfit knutselen en vind je leuke spulletjes om je outfit zelf te maken in onze knutsel shophoek.

Bij Uitdeelcadeautjes vind je misschien ook nog wel leuke accessoires om deze dag te vieren en om lekker gek mee te doen.

En ben je jarig tijdens deze periode? In onze webshop vind je ook mooie lichtslingers die sfeervol zijn en met een gekke touch. Zie de lichtslingers van Dhink.

Neem een kijkje in onze webshop en doe eens gek! Geniet van jouw Carnaval![

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 295 reviews.