Een zwemvest: Hydrokids versus Sevylor

Met leren zwemmen begint men de dag van vandaag graag op tijd. Daarvoor is het belangrijk dat je kindje geen angst (meer) heeft voor water. Een goede voorbereiding is daarom het kindje rustig te laten wennen aan water en ook aan de omgeving in een zwembad. Tegenwoordig heb je kwalitatieve cursussen van watergewenning voor kleine kinderen in (alle) zwembaden. Leren zwemmen met bandjes, of leren drijven met die zwembandjes is helemaal anders dan watergewenning. Hierbij bespreken we het aanbod aan zwemvesten van Hydrokids en Sevylor.

Wat doet men bij watergewenning?

Al spelend het water verkennen, dat is de sleutel. De ouders spelen daarin vaak een belangrijke rol. Het kindje vertrouwt ook op degene die bij hem/haar is en degene die hem/haar rustig leert spelen en laat ‘wennen aan het water’. Praten met je kindje wat je ziet, wekt het vertrouwen en geeft je kindje een geruststellend gevoel. De cursussen watergewenning zijn dan ook weer prima, omdat het vaak met leeftijdsgenootjes is. Hier leren ze dan het nodige, zodat ze niet bang moeten zijn in het water en hebben ze alvast een goede voorbereiding op de echte zwemlessen.

Met speeltjes doet men allerlei spelletjes in het water. Spelen met je kindje in ondiep water. Je kindje leren springen in het water, lopen in het ondiepe water, spetteren in het water, al eens spelend een beetje je gezicht in het water houden en allerlei bewegingen met je benen en armen maken. Zelf kan je al oefenen met je baby of je peuter tijdens het badje.

Zwemvesten van Hydrokids

De juiste zwemvest kiezen voor je kindje is niet altijd even gemakkelijk.  Hydrokids heeft bijvoorbeeld zwemzitjes voor de allerkleinsten onder ons die de eerste stapjes zetten in het water en het eerste plezier van het water leren kennen. Je baby’tje zit er comfortabel in, in een zitje waardoor het kan spetteren in het bijzijn van mama en papa. Door de omranding zit het kindje veilig voor het waterspatten. De zwemzitjes zijn dus ideaal voor de eerste watergewenning van je kindje. Hydrokids staat zelf bekend voor het kwalitatieve materiaal dat het merk levert.

Als een kindje wat ouder wordt en veel plezier beleeft in het water, is een zwemvest zeker geschikt. Bijvoorbeeld in subtropische zwembaden biedt deze zwemvest een grote veiligheid en houvast. De zwemvesten van Hydrokids bestaan in verschillende maten en zijn er voor jongens en meisjes.

Zwemvesten van Sevylor

Een ander merk is Sevylor. Sevylor biedt zwemvestjes waar dat bandjes aan de armen vast hangen. Het is dus prima geschikt voor de opgroeiende peuters en kleuters die een houvast nodig hebben in het water, maar ook voor de kindjes die helemaal geen schrik hebben in het water. De Puddle Jumper hebben we in ons gamma. Deze zwemvestjes zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en met verschillende motieven. Het is vervaardigd van duurzaam nylon en de binnenkant is van schuim materiaal. Deze zwemvesten van Sevylor hebben een verstelbare klitband voor extra veiligheid.

Maar natuurlijk met de gewone zwemmouwtjes kan je kindje ook veilig leren zwemmen. Het is vooral belangrijk dat je plezier beleeft aan het zwemmen met je kindje en het vertrouwen wekt / opbouwt in het water. Zwemmen is belangrijk tegenwoordig. Er staat echter geen leeftijd op leen zwemmen en iedereen heeft een andere tijdspanne nodig om te leren zwemmen.

Neem een kijkje in ons aanbod om veilig te leren zwemmen. En veel plezier in het zwembad, of misschien wel aan zee!

Let’s get social

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 512 reviews.