Educatief speelgoed: spelen is zoveel meer!

Kleinetovenaar.eu is een online speelgoedwinkel in Hoogstraten en heeft leuk educatief speelgoed waarin het kind zoekt, ontdekt en fier op zichzelf kan zijn. Zoals onze breinbrekers en het educatief speelgoed van Fat Brain Toys. Of het ecologisch speelgoed van Little Dutch. Is het tijd om te knuffelen? Bekijk dan onze pluche knuffels en knuffeldoekjes. Tijd om je uit te leven? Neem een kijkje in ons assortiment loopfietsjes, loopautootjes, of buitenspeelgoed,…

Spelen is zoveel meer dan ‘gewoon spelen’. Het is steeds leren, ontdekken, leven…

 

Tijd is relatief

Tijd is iets relatief. Als ouders kunnen we veel stress ervaren op verschillende vlakken. Onze snelle veranderende maatschappij vraagt soms veel van een persoon zonder dat ze daar bewust mee omgaat. Ikzelf heb een tijd gekend van veel stress waarin ik het gevoel heb gehad om steeds beter te moeten doen en me steeds opnieuw te moeten bewijzen wat ik waard ben.

Toen ik na het vorige blogartikel te hebben geschreven, onze dochter van school ging halen, realiseerde ik me dat ‘tijd relatief is’. Iedereen beschikt over dezelfde tijd. Het is de tijd hoe we hier mee omgaan. Wat vinden wij als persoon en vooral als ouder van onze (b) engeltjes belangrijk voor hun? Ikzelf heb een aantal waarden voor onze dochter die ik haar wil meegeven. Daar wil ik tijd aan kunnen besteden en heb hiervoor ook enkele keuzes gemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu een blije, fiere mama kan zijn. Ik wil deze waarden ook graag aan jullie meegeven en dit in onze webshop en in de service die we aan onze klanten willen geven, doortrekken. Doorheen de jaren hebben we voor onze webshop veel keuzes moeten maken die niet altijd de beste waren. Nu willen we ervoor zorgen dat we originele producten hebben en ons eigen gamma kunnen samenstellen. Tussen de vele speelgoedartikelen zitten intussen heel wat originele, ecologische en duurzame speelgoedartikelen. Educatief speelgoed, speelgoed om fijn buiten te spelen, speelgoed om te ontdekken voor de kleinste (b) engeltjes, houten speelgoed, of knuffeltjes en knuffeldoekjes.

Waarden meegeven

We willen, ieder van ons, dat onze dochter bewust in het leven staat met het nodige zelfvertrouwen. Dit vind ik zelf soms moeilijk om daar de juiste manier en de juiste weg voor te vinden, door mijn ongerustheid en de twijfels die ik heb als mama.

Onze dochter heeft een rijkelijke fantasie, waarin ik mezelf zeker herken… Ze kan zo opgaan in haar eigen wereld om haar poppen te verzorgen, het koken, het meehelpen met mama. Als ze haar eigen wereldje voor de pop heeft gemaakt en binnen een eigen huisje of tent heeft gecreëerd heeft ze het gezellig gemaakt zie ik dat ze gelukkig is en zie ik ook dat ze opgroeit en dat ze bezig is met ‘groeien’ en ‘leren’.

Naar school gaan

Naar school gaan en daarbij de nodige zelfstandigheid. Net naar het eerste leerjaar en het is iets wat ik zelf als mama nog steeds moet leren dat ze nu een tijd doormaakt waarin ze opnieuw veel ontdekt, waarin ze zichzelf tegenkomt en dat er toch ook een tijd is van vriendjes maken en zich uitleven.

Samen huiswerk maken, oefeningetjes maken, leren. Het is iets waar ik als mama me aan wil vasthouden. Als ik kijk naar mijn eigen kindertijd vind ik dit de juiste weg om dit zo te doen. Om mijn dochter te laten zien dat naar school gaan, het leren op school, moeilijke dingen doen ook leuk is en waarde heeft. Het hoort er gewoon allemaal bij. Daarom ook educatief bezig zijn en dus ook educatief speelgoed in onze webshop.

Na de nodige concentratie is het des te belangrijker dat ze hun eigen fantasie de vrije loop kunnen laten en ook kunnen dromen. Kind zijn hoort erbij, hoort bij het groot worden, hoort bij het leren en bij een eigen persoonlijkheid hebben.

Een eigen persoonlijkheid

Een eigen persoonlijkheid is iets waar ik voor onze dochter erg veel belang aan hecht. Misschien is het net dat dat me tegenhoudt om een tweede kindje te krijgen… Al zal dit zeker persoonlijk zijn…

Ik vind het belangrijk dat we na school kunnen praten, al laat ik haar wel zelf kiezen of ze iets wil vertellen. Meestal vertelt ze het in korte zinnetjes en los door elkaar. Eventjes ontlading kan zoveel meer doen. Door samen te praten en te zorgen voor interactie leer je je opgroeiend kind steeds beter kennen en zij zichzelf ook. Ik heb zelf veel gehaald uit het boek ‘How 2 Talk 2 Kids’. Voor sommige onder ons is dit misschien een evidentie, maar ik heb hierin geleerd dat dit zeker niet beschamend is om dit zwart op wit eerst te moeten lezen. De tijd nemen om te lezen over het opvoeden en over wat belangrijk is. Daar heb ik in het verleden te weinig tijd voor ‘gemaakt’, ‘gehad’, ‘genomen’…

Met dit artikel wil ik helemaal niemand zeggen hoe je het moet doen als mama of papa. Ik kreeg een gevoel dat ik graag met jullie wilde delen. Tijd is iets relatief en ook al ga je werken, moet je het huishouden runnen, het is jouw leven. Tijd is tijd nemen om keuzes te maken, om de juiste beslissingen te kunnen nemen om daarna ook weer die tijd te kunnen investeren in wat jij belangrijk vindt als mama, als papa, als persoon, als echtgeno(o)t (e), als vriend(in),…

Tijd brengt raad… Als het even moeilijk is, na regen komt zonneschijn. Als je blij en gelukkig bent, wees enthousiast en gedreven en je hebt succes. Maar bovenal geniet van de kleine dingen.

Neem een kijkje in onze webshop. Educatief speelgoed om te spelen, leren, ontdekken… Je kan bij ons in onze webshop bestellen, je bestelling wordt klaargemaakt en opgestuurd. Maar natuurlijk kan je je bestelling ook bij ons komen afhalen. Wij verwelkomen je graag. 

Veel liefs,

Tinne Ossenblok.

Let’s get social

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 509 reviews.