Selecteer een pagina

Kerst cadeautjes kopen

Eindejaarsfeesten vieren

Eind november, begin december start de leukste tijd van het jaar: de feestperiode. Tijdens deze dagen is het genieten van warme thee, glühwein, lekkere hapjes en natuurlijk cadeautjes voor groot en klein! En dan begint het: kerstshoppen ofwel online kerstshoppen. Online shoppen is een waar gemak, zeker tijdens de koudste dagen van het jaar. Ook dus in onze webshop, KleineTovenaar.eu kan u gezellig en betaalbaar online kerstshoppen. Kerst cadeautjes kopen is altijd plezier!

Kerst in Australië, Ijsland en Duitsland

Hoe viert men in andere landen Kerst? Zoals bijvoorbeeld in Australië. In Australië schijnt met Kerstmis de zon. Toch verschilt het feest niet veel van het onze. Traditioneel wordt er nog ‘gevulde kalkoen’ geserveerd, maar toch gaan steeds meer mensen voor de zomerse gerechten. Er worden ook kerstliederen over een witte Kerst gezongen en in Australië komt de kerstman ook in zijn kerstpak. Een kerstboom, zoals in België is daar moeilijk te krijgen. Ze versieren daar een inheemse plant dat rode bladeren heeft.

In Ijsland valt Kerstmis in de donkerste periode van het jaar. In die periode is het voor sommige mensen moeilijk om ‘te overleven’ of is ‘de eenzaamheid snel nabij’. In deze periode voelen deze mensen in Ijsland vaak verlichting. Er wordt, net zoals in België veel gedaan rond ‘warmte’, lichtjes en versiering. Op de radio wordt klokvast om 18.00u ‘het startsein’ gegeven om het kerstfeest te openen. Dan begint het diner. Tijdens het diner wordt vaak een rijstpap gegeten met rozijn en kaneel en er zit een boon in verstopt. Wie deze boon heeft, krijgt, ter traditie, een extra cadeau. Het hoofdgerecht is vaak een gerecht met veel vlees, maar er zijn ook veel groenten en fruit bij met mayonaise en slagroom, volgens de Ijslandse normen. Een blad-brood of sneeuwvlok-brood is een tweede traditioneel gerecht met Kerstmis in Ijsland.

Kerst cadeautjes kopen

Kerstmis is er voor iedereen. Kerstmis is een feest van liefde, warmte, licht, bij elkaar zijn, kerst cadeautjes kopen en geven. Het hoort bij onze cultuur. Het doet iedereen weer even stil staan bij wat eigenlijk echt belangrijk is. Het brengt families, vrienden, mensen (terug) bij elkaar. Kleinetovenaar.eu wenst iedereen fijne kerstdagen, geniet ervan, maak het gezellig en zorg voor sfeer!

Neem een kijkje in onze webshop om heerlijk te shoppen, of gewoon rond te kijken in onze koophoekjes. Kerst cadeautjes, kopen, geven en krijgen! Het hoort erbij! Een heel fijn feest iedereen.

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 292 reviews.