Knuffels en knuffeldoekjes voor kindjes

Knuffels en knuffeldoekjes voor kindjes. Het hoort bij die ukkepukjes. Knuffelen is belangrijk voor baby’s, peuters, kleuters en opgroeiende kinderen. Het is belangrijk voor hun geluksgevoel, erbij horen, maar ook voor hun ontwikkeling en het helpt zeker tegen verschillende angsten die kinderen doormaken bij het groot worden, zoals bijvoorbeeld verlatingsangst.

Baby’s kiezen zelf hun lievelingsknuffel. Ze bouwen er een band mee op en laten hem niet meer los. Het is hun houvast, hun vriendje die overal mee naartoe gaat. Rond de leeftijd van 7 maanden gaan baby’s zich hechten aan bijvoorbeeld een pluche knuffel. Het helpt hen door moeilijke momenten, maar ook in nieuwe situaties, is een ‘vriendje’ die er altijd is. Het is iets van zichzelf.

Knuffels en knuffeldoekjes: een sterk vriendje

Baby’s, peuters en kleuters ontdekken veel nieuwe dingen, zien veel nieuwe dingen, moeten veel nieuwe dingen leren. Het is belangrijk dat ze dan regelmatig rust ervaren. ‘Ontprikkelen’ bijvoorbeeld… In deze moderne tijd zijn er ook veel aanlokkelijke dingen, die niet negatief hoeven te zijn, maar het kan allemaal wel zorgen voor meer spanning en ‘stress’. Ook voor je kindje. Daarvoor kunnen knuffels en knuffeldoekjes een sterk ‘vriendje’ zijn.

Een prima hulpmiddeltje

Voor onrustige kindjes kan het zeker een hulpmiddeltje of een ‘truckje’ zijn dat hen helpt in ‘drukke’ situaties of om toch tot rust te komen. Ook kunnen die knuffels en knuffeldoekjes zeker helpen bij in te slapen. Daarom is zo’n houvast als een knuffel of een knuffeldoekje zeker een goed idee. En je hoeft zeker geen schrik te hebben dat je kindje er te gehecht aan gaat worden… Je kindje wordt groter en evolueert zeker met de leeftijd. Het kindje voelt zelf wanneer hij /zij de knuffel minder en minder nodig heeft. Zeker geen schrik hebben dat het ‘niet mag’.

De knuffels en knuffeldoekjes verbieden of ‘opzettelijk’ weghouden is niet zo’n goed idee. Het zorgt voor die houvast en onrechtstreeks zorgt het ook voor de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen.

 

Cortisol en oxytocine

Het eerste levensjaar van de baby is belangrijk voor hun ontwikkeling. Er ontstaan dan veel verbindingen tussen de hersencellen. Negatieve situaties kan zorgen voor stress bij de baby en kan er dus ook voor zorgen dat deze verbindingen maken, geremd wordt. Volwassenen kunnen zelf actie ondernemen dat die stress vermindert, maar baby’s nog niet. De zintuigen van een baby zijn nog gevoelig. Daarom is het belangrijk dat jij zorgt dat je baby zelf de nodige rust en stilte krijgt die het nodig heeft.

Het hormoon cortisol komt vrij bij stress, ook bij baby’s. Dit zorgt ervoor dat de ontwikkeling van de hersenen geremd wordt. Baby’s die veel stressmomenten ervaren worden gemakkelijker ziek, leren minder snel nieuwe dingen en kunnen meer angsten ontwikkelen dan andere kinderen, ook in het latere leven.

Oxytocine komt vrij bij knuffelen. Dit hormoon zorgt voor een geluksgevoel en een sterk immuunsysteem. Het helpt verder tegen het onrustig zijn, je lichaamstemperatuur stabiel te houden, een optimale hartslag. Dit is ook zo voor baby’s. Bij baby’s, peuters en kleuters helpt het daarom ook tegen verschillende angsten die ze doormaken bij het groot worden.

Knuffels en knuffeldoekjes zijn een troost, een ‘vriendje’ die er altijd is en stimuleert onrechtstreeks de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van je kindje. En nog meer tips vind je hier.

 

Let’s get social

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 509 reviews.