Selecteer een pagina

Infofiche Bonikka

In het kort

Oprichter: Mano Monica

Oprichtingsjaar: 1895

Land: Sri Lanca

Assortiment

mooie, kwaliteitsvolle, handgemaakte lappenpoppen

Een woordje uitleg

Bonikka

Bonikka is een Sri Lankaans merk met een mooi verhaal. Het merk is ontstaan uit een familietraditie in 1895. Een vader gaf toen zijn dochter een mooie porseleinen pop als cadeau, omdat ze het ouderlijk huis verliet. Deze porseleinen pop is steeds in de familie gebleven, als kostbaar familiestuk.

Generaties later, geraakten familieleden erg geïnspireerd door het verhaal. De familie beheerde toen een bedrijf van knuffels en poppen van hoge kwaliteit. De familie wil de liefde en steun die ze ervaren in hun sterke familie doorgeven in hun producten die ze maken in hun familiebedrijf. Ze wilden hierin producten maken voor jonge kinderen die op die leeftijd leren om te houden van, om liefde te voelen, om geborgenheid en genegenheid te voelen. Ze vonden het belangrijk dat ze de traditie behielden en hielden zich ook aan hun waarden en normen.

De pop kreeg de naam Bonikka, wat afgeleid is van een woord uit het Singalees dialect. In een paar jaar tijd werd Bonikka internationaal bekend als liefdevolle, mooie, kwaliteitsvolle poppen. De poppen zijn handgemaakte lappenpoppen waarbij het familiebedrijf hun liefde wil laten zien die ze voor elkaar hebben en de band die hen samenhoudt.

Bonikka bestaat de dag van vandaag uit Bonikka Baby, voor onze allerkleinste ukjes, Bonikka Preschool, voor de ontdekkende deugnieten en de mooie Bonikka Kids.

De sterkte van dit bedrijf is dat ze de familietraditie in ere hebben gehouden en nog steeds in ere houden. Ze willen hun liefde en warmte die ze voor hun familieleden voelen kunnen tonen en ook in hun producten verwerken. Met dit in hun achterhoofd hebben ze een gouden hart voor een goed doel: Weeskinderen en kinderen die eerder geen liefde ervaarden. Daarom sloot het familiebedrijf een alliantie met het Centrum voor het Centrum voor de Ontwikkeling van het Kind van Viharamahadevi, een weeshuis in Sri Lanka. Bij elke aankoop van een Bonikka pop wordt een deel van de verkoop gedoneerd om deze kinderen in hun levensonderhoud te financieren en hun alle mogelijke kansen te kunnen geven.

Mooie, kwaliteitsvolle poppen met een eigen verhaal!

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen