Selecteer een pagina

Infofiche Fisher – Price

In het kort

Oprichter: Herman Fisher, Irving Price en Helen Schelle

Oprichtingsjaar: 1930

Land: Verenigde Staten

Assortiment

speelgoed uit kunststof voor kleine en grote (b) engeltjes, zoals,
duw -en trekfiguren,
rijdend speelgoed,
muziekinstrumenten,
parkeergatages,
poppenhuizen,…

Video

Een woordje uitleg

Fisher Price

Fisher Price is ondertussen een merk dat echt ingeburgerd is in de speelgoedwereld. Het is een merk dat zijn naam heeft opgebouwd en dit ook echt waard is. Fisher Price brengt gewoon leuk speelgoed uit voor kleine en grote (b) engeltjes en is gekenmerkt door de sterke, kleurrijke uitvoering in kunststof. Hun missie is heel eenvoudig: De fantasie van onze kindjes de vrije loop laten en hen gewoon heel fijn kunnen laten spelen! Ze zijn steeds verrassend, vernieuwend en proberen hierin volgens hunzelf ‘grappig’ te zijn. Ze willen gewoon kinderen kind laten zijn en hen blij maken, wat in de speelgoedwereld centraal staat.

In 1930 vond de heer Herman Fisher dat de wereld beter speelgoed nodig had. Fantasie, verrassing en vernieuwing vond hij hiervoor belangrijke aspecten. Vernieuwing is ook een steekwoord, daarom ging hij samenwerken met andere mensen die achter dit idee stonden: Irving Price en Helen Schelle. Hun speelgoedlijn begon met een paar schattige eenden, Dr. Doodle en Granny Doodle. Hun voornaamste producten en grootste assortiment bestaat uit de babyartikelen. Hun eerste speelgoedartikelen waren voornamelijk trek -en duwfiguren, zoals de eenden, de honden, de mannetjes, de bij, … Daar kwam ook ‘rijdend speelgoed’ bij, zoals auto’s en schoolbussen en ook de muziekinstrumenten konden niet ontbreken. In 1984 startte Fisher Price ook met een het ruime gamma speciaal met artikelen voor alles wat een baby nodig heeft voor de verzorging, en het leven, zoals bijvoorbeeld meubelen en eetstoelen. Fisher Price heeft ook een eigen gamma aan speelgoedfiguren voor bijvoorbeeld de ‘kleine’ wereld, Little People genaamd. Little People bestaat onder andere uit poppenhuizen, kleine popjes, maar ook klein rijdend speelgoed, zoals de speelgoed auto’s met een parkeergarage en met eigentijdse figuurtjes. Ook wordt aan hun gamma Thomas & Friends toegevoegd en eerder Barbie.

Fisher Price wil innoverend zijn, en het speelgoed moet ‘meegroeien met het kind’. Sinds 2014 is dit hun vierde pijler dat hun merk typeert. Hun speelgoed biedt technologie aan. Hiervoor is research en testen van deze producten nodig. Het speelgoed van dit gerenommeerd merk voldoet aan alle veiligheidsnormen en wordt nauwkeurig getest vooraleer het op de markt wordt gebracht. Het wordt getest door kinderen en door experts. Fisher Price was hierin het eerste bedrijf die op deze manier te werk ging. Laugh & Learn met de Puppy heeft ondertussen ook een eigen leefwereld, kijk maar naar het filmpje. Hun leuk speelgoed vind je ook in onze webshop.

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen