Selecteer een pagina

Infofiche Kid O Myland

In het kort

Oprichter: Lisa Mahar

Land: New York, Verenigde Staten

Assortiment

educatief speelgoed

Video

Een woordje uitleg

Kid O Myland

Aan het hoofd van het speelgoedmerk van Kid O Myland staat een sterke dame met een eigen verhaal van wilskracht, maar vooral van nieuwsgierigheid en leergierigheid.

Lisa Mahar is haar bedrijf gestart uit pure interesse. Ze zou binnenkort zelf mama worden en geraakte geïnteresseerd in wat baby’s, peuters, kleuters en opgroeiende kinderen doormaken en wat hun gedachten zijn. Ze ging er zich in verdiepen en dit was dé start van wat haar bedrijf nu is: Kid O Myland. Volgens haar zijn ‘kinderen de meest inventieve, humoristische en excentrieke wezens op aarde’.

Met deze visie wilde ze iets doen en wilde ze ook iets terug doen voor deze kleine wondertjes. Van opleiding is ze architect, maar ze had nooit durven dromen dat ze haar eigen speelgoedbedrijf zou runnen. Met deze ervaring en kennis heeft ze dus de vaardigheden om ook speelgoed te gaan vormgeven, te ontwikkelen en hun van degelijk en kwaliteitsvol materiaal te voorzien.

Ze houdt van het grafische en van het creatieve dat hiermee gepaard gaat. Kort nadat Kid O Myland is opgestart, werd haar eerste zoontje geboren. Eerst is het bedrijf gestart als speelgoedwinkel en is later uitgegroeid tot een bedrijf dat de volledige productie en ontwikkeling van de speelgoedartikelen in eigen handen heeft. In 2008 werd het bedrijf erkend als ‘Beste Speelgoedwinkel in New York’.

Uit eigen ervaring ging ze zelf ontwerpen. Het is begonnen met de Magnatab. Magnatab is een soort schrijfbord dat uit magneten bestaat. Met een pennetje kan je hiermee mooie tekeningen maken en gemakkelijk terug wegvegen. Dit ontwerp heeft ze ontworpen voor haar vijfde zoon. Hieruit ontwikkelt ze nog meer speelgoedartikelen die zich richten op de ontwikkeling van het visuele, auditieve en voelbare aspect. Kid O werd met dit product een waar succes in 2008.

De steeds vernieuwende technologie daagde Lisa steeds uit om ook steeds vernieuwend te zijn in haar producten en de producten evolueren mee met de tijd en de noden van de kinderen. De verbeeldingskracht van de kinderen was ook belangrijk en daarmee gaat ze haar speelgoed een eigen vormgeving geven, een eigen uitstraling, wat maakt dat haar speelgoed nu Kid O Myland is. Modern, hedendaags, met de aandacht op het leren van de juiste vaardigheden , maar met de speelsheid van de kinderen zelf. Meer van het merk vind je hier.

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen