Selecteer een pagina

Infofiche Little Tikes

In het kort

Oprichter: Tom Murdough

Oprichtingsjaar: 1969

Land: Hudson OH, VS

Assortiment

Rijdend speelgoed
Buitenspeelgoed
Speelkeukens
Preschool speelgoed
Meubelen
Babyspeelgoed
Glijbanen

Video

Een woordje uitleg

Little Tikes Speelgoed 

Tom Murdough startte in de Verenigde Staten in 1969 met het merk Little Tikes. Het speelgoed werd vervaardigd uit harde plastiek wat nu ook nog zo is. Enkele jaren later werden de eerste stappen verbeterd en kende het bedrijf een groei. Het werd een bedrijf met speelgoedartikelen van hoogwaardige kwaliteit en was en is een multinationale producent.

In 1975 ontstond het logo zoals we het de dag van vandaag nog steeds kennen. Toen werden ook het speelgoed gemaakt die we de dag van vandaag ook nog kennen bij deze fabrikant, al dan zeker in een iets wat modernere versie, maar toch nog heel herkenbaar voor bijvoorbeeld nu de grootouders.

Ook werd in 1979 de Cozy Coupe geïntroduceerd met behulp van de designer Jim Mariol. De picknicktafel voor kinderen is een voorbeeld van welke stijl Little Tikes wil behouden. Harde plastiek, omdat ze daarin geloven en omdat het aanspreekt. Dit bleek ook in een korte negatieve economische periode. Toen werd Little Tikes net populairder.

Het werd de jaren nadien een rage en kende lange tijd nadien nog een positieve groei. Ook werd in de jaren nadien meer aandacht besteed aan speelgoed voor baby’s en peuters.

Ondertussen werd er een degelijke klantendienst opgebouwd met een performante telefonische service. Little Tikes kende in zijn productie een vooruitgang zoals een vrachtwagentje met zachte rubberen, in plastiek gegoten banden, maar ook met eenvoudige bediening en bewegende onderdelen, allemaal in de stijl van Little Tikes en de andere speelgoedartikelen ervan.

De fabrikant heeft een groot assortiment aan buiten speelgoed, zoals speelhuizen, zandbakken, klimmers, glijbanen, rollenspellen,… wat in die jaren ook hun populariteit steeds ten goede kwam.

Little Tikes is in al die jaren een steeds innoverend bedrijf en was de eerste die voor haar werknemers een eigen kinderopvangcentrum startte en fungeerde ook dus in de productontwikkeling.

Het doel van Little Tikes en de speelgoedartikelen is duidelijk: Bedachtzame en fantasierijke speelgoedartikelen maken om verder te werken aan een optimale klantentevredenheid door het teamwork, innovatie, marketing en duurzaamheid met een contant doel voor verbetering! Een visie met standing vinden wij bij Kleinetovenaar.eu!

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 308 reviews.