Selecteer een pagina

Infofiche Sevi

In het kort

Oprichter: Anton Senoner

Oprichtingsjaar: 1831

Land: Italië

Assortiment

Allerlei uiteenlopend houten speelgoed:

houten muziekinstrumenten
houten keukenspulletjes
houten keukentjes
houten balansspelletjes
houten schommelpaarden
houten loopfietsjes

Video

Een woordje uitleg

Sevi

Het verhaal van Sevi start in 1831. Josef Anton Senoner is een beeldhouwer en richt een bedrijf op met houten speelgoed in Italië, Ortisei, Val Gardena. Het is ontstaan uit zijn eigen interesse voor het hout en het creatief bezig zijn. Zo bouwt hij nietsvermoedend aan een bedrijf met naam en faam dat houten speelgoed vervaardigd met een specifiek oog voor detail. Senoner is waarschijnlijk in Europa één van de eerste die een bedrijf heeft opgestart met houten speelgoed en houten accessoires.

Het bestaat voornamelijk uit houten, traditioneel speelgoed met veel kleuren en met hoofdzaak dat het kind creatief kan zijn. Het is handgemaakt en van Italiaanse makelij. In de reeks van Sevi en het houten speelgoed ervan komen in al die jaren enkele figuurtjes terug. Een belangrijke spilfiguur in de reeks is de Pinocchio die terugkomt in allerlei motiefjes. In al die jaren dat het bedrijf het houten speelgoed nog steeds maakt, behoudt het steeds zijn eigen waarde en het standpunt van Sevi zelf om enkel hoogwaardig, kwaliteitsvol en veilig speelgoed te maken. Toch evolueert het merk met zijn stijl mee. Italiaans en dus straalt het speelgoed met de gebruikte motieven en kleuren magie en dynamiek uit en haalt de zon letterlijk binnen.

Het assortiment van het merk bestaat uit houten loopwagentjes, houten muziek instrumenten, balansspelletjes zoals de Ark van Noah, speelsetjes, zoals een poppenhuis of een boerderij, allerlei rollenspelletjes, zoals een broodrooster, keukentjes etc, houten autootjes,… Loopfietjes voor de kleintjes, maar ook voor de stoere kleuters, en educatief speelgoed, zoals een krijtbord.

Hoogwaardig, veilig, kwaliteitsvol, met de zon in huis, kleurrijk, kindvriendelijk. Dit zijn de redenen waarom Kleinetovenaar.eu kiest voor Sevi!

 

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen