Selecteer een pagina

Infofiche Trudi

In het kort

 Oprichter: Trudi Müller Patriarch

Oprichtingsjaar: 1953

Land: Italië

 

Assortiment

pluche knuffels en pluche speelgoed

Video

Een woordje uitleg

Trudi

Trudi wordt in het leven geroepen door Trudi Müller Patriarch in Tarcento, Italië omstreeks 1953. Ze maakte als tiener voor haar vriendinnen uit vriendschap leuke pluche knuffelpopjes. Handgemaakt dus. Ze maakte verschillende schattige kleine pluche dierenfiguurtjes.

In 1960 kregen de knuffeldiertjes ook een andere zachte materialen en niet alleen pluche. Voordien gebruikte ze enkel mohair. Vanaf dan ook watten en andere materialen. In de jaren ’60 zijn het niet enkel pluche knuffels, maar ook schommelpaarden en trekdiertjes worden gemaakt.

Rond de jaren ’70 verovert het startende merk de Italiaanse markt en is Trudi met haar pluche knuffels zoals we deze nu kennen ‘geboren’. Waar het vroeger veel poppen waren die als ‘knuffels’ en ‘speelmaatjes’ werden gebruikt, zijn nu ook de verschillende pluche diertjes overal te vinden. Rond de jaren ’70 heeft mevrouw Müller Patriarch zelf een productieatelier en leidt ze hier de productie van de pluche poppen en pluche knuffeldieren. Series uit het merk ontstaan: Trudini en Mini Trudini.

In de jaren ’90 is het bedrijf ook bekend in het buitenland en heeft ze vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ondertussen heeft de Groep ook het Italiaanse merk van het houten speelgoed, Sevi, overgenomen en is het merk ook UNI en ISO 9001 gecertificeerd. Trudi heeft in al die jaren samengewerkt met Walt Disney, de makers van Winnie the Pooh en gewerkt voor de Europese voetbalkampioenschappen om mascottes te maken.

Er zijn ook tal van verschillende collecties ontstaan van de pluche knuffels. In 2005 opent de eerste boetiek voor het Italiaanse merk. In 2009 begint het met ook een eigen lijn met poppen en poppenaccessoires en viert het haar 55 jaar bestaan.

Een mooie geschiedenis met een mooi traject waar je niet naast kan kijken. Genoeg om nieuwsgierig te zijn en te kijken naar de pluche knuffels van Trudi en zoveel meer.

Bekijk hier ons assortiment van pluche knuffels, of pluche popjes.

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 271 reviews.