Selecteer een pagina

Infofiche TotsBots en Bloom & Nora

In het kort

Oprichters: Fiona en Magnus Smyth

Land: Groot-Brittannië

Assortiment

ecologische wasbare luiers en wasbaar maandverband

Video

Een woordje uitleg

Wasbare luiers, wasbaar maandverband, uitwasbare doekjes, zacht materiaal, organisch, ecologisch, economisch … Dat zijn de merken TotsBots en Bloom & Nora.

De laatste jaren gaan we steeds meer bewust om met het milieu, bewuster leven, het waarom? Het ecologische, het natuurlijke, het comfortabele en het functionele aspect spelen hier een grote rol in. We willen ons algemeen welzijn en de welvaart in het Westen namelijk op een andere manier beleven.

We willen in onze webshop zorg dragen voor het ecologische aspect en daarbij ook ons steentje bijdragen, ook al zijn we een webshop. We zijn een webshop met een sterke visie. Dat we hiermee bezig zijn bij Kleinetovenaar.eu kon je al eerder lezen in ons blogartikel over ‘een gezond, ecologisch milieu’. Wasbare luiers en wasbaar maandverband is dus de perfecte aanvulling in onze webshop.

TotsBots
TotsBots ontstond zo’n 18-tal jaar geleden met de geboorte van het eerste kind van Magnus en Fiona Smyth. Met een eigen visie op het leven en een eigen kijk op het milieu gebruikten ze voor het eerst stoffen luiers. Ze wilden hiermee zeker milieubewust en economisch omgaan. Laatst is er een artikel verschenen dat wasbare luiers en wasbaar maandverband goedkoper zou zijn dan de wegwerpluiers en wegwerpverbanden. Het doet de afvalberg enorm verkleinen en het zou echt veel goedkoper zijn, bij een eerste kind, maar vooral ook bij een tweede kind.

Fiona hield vast aan haar visie, maar vond geen goede oplossing voor ‘wasbare luiers’ voor haar baby. Ze begon dus zelf met het maken van een eerste ontwerp van de wasbare luier. Toen het ontwerp klaar was, ging ze zelfs een stapje verder en maakte ze steeds meer wasbare luiers. Dit was de start van het ecologische merk TotsBots. De eerste bestellingen stroomden namelijk binnen.

Ecologische voetafdruk
Ook in de productie van hun producten werken zij me lokale bedrijven om een zo best mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten en zo een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven. De leveranciers waarmee ze zelf werken, zijn lokaal en zijn bijna allemaal gelegen in het Verenigd Koninkrijk. Ook in de verpakking van hun producten willen ze zo ecologisch te werk gaan. Waar het mogelijk is, gebruikt het bedrijf herbruikbare materialen en ook gebruiken zij herbruikbare dozen.

Van verspilling is ook geen sprake. De luiers die men ‘weggooit’ doneren ze aan een babyhuis en weeshuis in Tanzania. Van een hoogstaand ecologisch bedrijf gesproken.

Het gebruik van wasbare luiers kan je ecologische voetafdruk voor maar liefst 40 % verminderen. Dat het addertje onder het gras door het vele gebruik van wasjes en plasjes zou zijn, is ook afgewezen uit bijkomend onderzoek.

Bloom & Nora
Wasbaar maandverband. Bloom & Nora. Het gebruik van tampons blijkt niet helemaal gezond te zijn. Met die visie hebben Fiona en Magnus ook gezorgd voor wasbaar maandverband: Bloom & Nora. Het is bedoeld voor mensen die liever natuurlijke stoffen voelen. Bloom & Nora zijn in verschillende maten beschikbaar. Volgens het bedrijf zou de wasbare versie zelfs meer absorberen dan de wegwerp versie. De pads zijn ook in verschillende sterktes van absorptievermogen verkrijgbaar.

Het ontwerp is zo gemaakt dat lekken niet meer voorkomt. De Nora versie is immers ook geschikt voor lichte incontinentie. Voor alles dus een oplossing.

We denken hiermee ons steentje bij te dragen en een voorbeeld te zijn voor iedereen die bewust wil omgaan met de natuur, het milieu, het klimaat. En daarbij hoort natuurlijk ook een blije, gelukkige, gezonde ik. En gezonde, blije, gelukkige kindjes!

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen