Nieuwsgierig naar wasbaar maandverband?

Wasbaar maandverband… Wil je het proberen?… Ben je nieuwsgierig?… Stel je toch wat vragen bij die maandelijkse wegwerpverbandjes? Hoe begin ik eraan? Graag zetten we voor jou de voordelen en de nadelen op een rijtje.

TotsBots Bloom & Nora

TotsBots is een merk van o.a. wasbaar maandverband. TotsBots is hierbij ook pionier in het vak. Ongeveer 19 jaar geleden ontstond het merk in Glasgow, Groot- Brittannië. Nog steeds worden daar de luiers en het wasbaar maandverband ontworpen en geproduceerd. Dit zorgt voor een betrouwbaar gevoel.

Bloom & Nora wasbaar maandverband heeft verschillende maten, verschillende texturen in de stof en verschillende motieven in de stof. Welke je het best kiest hangt puur van jezelf af, hoe jouw maandelijkse cyclus eruit ziet. Iedere vrouw is anders en iedere cyclus is dus ook verschillend.

wasbaar maandverband bloom & nor

 Heb jij last van irritaties als je wegwerpverband gebruikt?

Heb jij last van irritaties als je wegwerpverband gebruikt? Dan biedt wasbaar maandverband zeker verlichting. Het verband van Bloom & Nora is gemaakt van natuurlijk katoen. Meer bepaald van Oeko-Tex Standard 100. Het sneldrogende ‘stay-dry’ laagje voelt zacht aan en is ontworpen met de anti-vlek technologie. Het heeft een zachte, waterproof onderkant en de stof is vlekafstotend.

Het TotsBots Bloom wasbaar maandverband heeft zelfs een superzacht binnenlaagje van bamboe-fleece. Dit materiaal zorgt ervoor dat de stof extra absorberend is.

 Hierbij kan dus jouw keuze qua maat en soort gemakkelijker zijn. Het Nora wasbaar verband is zeker vlekafstotend en is gemaakt met de anti-vlek technologie. Door het soort katoen dat gebruikt wordt, zijn deze verbandjes absorberend genoeg, welke maat je ook nodig hebt. Hoe licht of hoe zwaar je maandelijkse periode ook is, weet je zelf het best.

 Ben je niet zeker of dit wel genoeg is of voelt het toch niet zo fijn aan? Dan kan je gaan voor de Bloom verbandjes van Bloom & Nora. Deze maandverbandjes hebben een superzacht laagje op het verbandje dat extra absorbeert. De toplaag is van bamboe fleece en de binnenlaag is van polyester microvezel. Alle wasbare maandverbandjes van TotsBots Bloom & Nora hebben een mooie, ronde en goede pasvorm voor in het ondergoed en zijn eenvoudig te bevestigen met een drukknopsluiting.

 

 Verschillende maten

Verder kan je kiezen uit verschillende maten:

 • Nora Inlegkruisjes: voor een fijn gevoel voor en na de maandelijkse periode, voor lichte stressincontinentie.
 • Mini: Deze wasbare maandverbandjes zijn klein, ongeveer 21 cm lang, zijn compact en zeker geschikt voor lichte dagen en ook voor stressincontinentie. Deze maandverbandjes absorberen tot 65 ml
 • Midi: Deze verbandjes zijn geschikt voor de gemiddelde ongesteldheidsdagen. Ze zijn ongeveer 26 cm lang en kunnen tot 90 ml absorberen.
 • Maxi: Deze verbandjes zijn perfect voor de zware dagen of kunnen zeker ook ’s nachts gebruikt worden. Ze hebben een lengte van 29 cm en kunnen tot 170 ml opvangen.
 • Mighty: Dit is bedoeld voor de echt zware dagen en nachten. Ze zijn ongeveer 32 cm lang en kunnen tot 195 ml absorberen.

 Hier een aantal voorbeelden wat voor jou een fijne keuze kan zijn:

 • Mini Bloom verbandjes: voor de lichte dagen voor een superzacht gevoel.
 • Midi Bloom verbandjes: voor overdag extra comfort en verzorging te voelen
 • Maxi Bloom: voor ’s nachts

 Een andere keuze?

 • Midi Nora verbandjes: voor overdag, sneldrogend en geeft het comfort en de controle van een wasbaar maandverband. Weg met irritaties.
 • Maxi Nora: voor de zware dagen en ’s nachts.
 • Wil je meer zachtheid of heb je meer absorptie nodig: dan ga je voor de Bloom variant.

 Een andere oplossing:

 • Mini Nora verbandjes: voor de lichte dagen
 • Midi Nora: voor de dagen daarop volgend, mocht je een lichte tot gemiddelde periode hebben.
 • Maxi Bloom: voor de zachtheid en het comfort voor ’s nachts.

 Een andere keuze kan ook jouw keuze zijn, waar jij je prettig bij voelt.

 

Hoe gebruik je het wasbaar maandverband?

Het wasbaar maandverband verwissel je het best om de 4 tot 6 uur, afhankelijk van de dag tijdens deze periode en de zwaarte van jouw cyclus.

 • Je spoelt ze af met koud water. Niet met warm water, want warm water maakt vlekken in de stof. Na het uitspoelen, kan je deze bewaren in de bathroom bag. Deze herbruikbare tas is waterdicht en sluit met een rits. Je kan deze ook ophangen met de lits.
 • Om de dag kan je deze geopend in de wasmachine steken om uit te wassen.  Je kan deze best niet te heet wassen. In de tas kunnen tot 10 herbruikbare verbandjes in. Gebruik geen wasverzachter. Het kan het waterdichte membraan in de stof beschadigen.
 • De verbandjes kunnen in de droger, maar de stof droogt snel, dus let dan wel op.
 • Voor het eerste gebruik is het best om de verbandjes enkele keren uit te wassen. Dit activeert het absorptievermogen.

 Voor onderweg kan je het andere, herbruikbare tasje gebruiken, met twee compartimenten. De compartimenten zijn volledig gescheiden van elkaar, waardoor je apart gebruikte en zuivere verbandjes in kan opbergen. Het zijn mooie en subtiele tasjes die de geur bijhouden onderweg in het tasje zelf, zodat dit geen ongemakken veroorzaakt.

 Wil je het toch eens proberen, maar ben je voorzichtig en weet je niet goed hoe. Bij ons kan je kiezen voor 3-packs of je kan de verbandjes ook per stuk bestellen. Om een kleine start te maken, kan je enkel de pads proberen, wanneer je thuis bent en later ook gebruiken wanneer je onderweg bent.

 

Zachtheid en comfort

Wasbaar maandverband geeft jou zeker meer controle over jouw maandelijkse periode, zorgt voor meer comfort, wanneer jij dit hoogstwaarschijnlijk het meest nodig hebt. Zachtheid en comfort horen zeker bij  het wasbaar maandverband van TotsBots Bloom & Nora.

Ontdek ons gamma wasbaar maandverband

Nieuwsgierig? Kijk nog even verder!

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 509 reviews.