Retourprocedure

1. Mag ik een product retour sturen?

U heeft het recht uw bestelling tot 30 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Om het u gemakkelijk te maken, kan u gebruikmaken van onze DPD Return 0-20kg service. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking samen met een kopie van de aankoopbon aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@kleinetovenaar.eu . Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Gebruikte, beschadigde of onvolledige producten worden niet teruggenomen. Ook artikelen waarvan de verpakking op dergelijke manier werd geopend dat deze niet meer als nieuw verkocht kunnen worden, zullen niet worden teruggenomen.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

De consument ontvangt na goede ontvangst van de retour het geld terug via bankoverschrijving. Daarbij draagt de consument zelf de kosten van de retourzending en is verantwoordelijk voor eventuele transportschade.

Voor de retourzending kan u het Modelformulier hier downloaden en vervolgens desgewenst invullen en ons ondertekend terugbezorgen.

2. Uitzonderingen op het retourrecht

Producten met een hygienisch karakter

Producten met een hygienisch karakter kunnen niet retour worden genomen wanneer deze werden geopend. Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden.

Maatwerkproducten zoals geborduurde knuffels

De maatwerkproducten die u via deze webwinkel koopt, worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.”

3. Is een product retour sturen gratis?

Neen, retourzendingen hebben een grote impact op milieuvervuiling en KleineTovenaar.eu draagt graag zorg voor het milieu. Wij hechten erg veel waarde aan onze ecologische voetafdruk en willen onze klanten sensibiliseren om dat ook te doen. Bovendien rijden koerierdiensten en de mensen die voor hen werken uiteraard niet gratis, daarom kunnen wij geen gratis retouren aanbieden. We bieden u wel de mogelijkheid om tegen een bedrag van slechts 6,95 euro een pakket retour te sturen. Dit is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan wanneer u zelf de retour zou regelen. U mag het pakket terugsturen via een DPD Pickup Parcelshop. U kan zo gebruikmaken van onze retourservice. 

U stuurt dit naar het volgende adres:

Kleinetovenaar.eu t.a.v. afdeling Retouren
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België

4. Hoe stuur ik een product retour?

Stap 1:

Meld uw retour aan via info@kleinetovenaar.eu met vermelding van uw bestelnummer en besteldatum. 

Stap 2:

Kleef het aangemaakte verzendlabel op de doos en pak het product goed in. Gebruik hiervoor een stevige, onbeschadigde doos. Zorg ervoor dat alle zijden goed zijn opgevuld, zodat het product niet kan verschuiven tijdens het transport.

Het retouradres:

Kleinetovenaar.eu t.a.v. afdeling Retouren
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België

Stap 3:

Lever het pakket in bij een DPD Pickup Parcelshop naar keuze (https://www.dpdwebparcel.be/ParcelShop#/parcelShopFinder/).

Stap 4:

Uw pakket komt toe op onze afdeling retouren. Uw retour zal worden nagekeken op eventuele retour of andere schade en op volledigheid.

Stap 5:

Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

5. Kan ik een geschil regelen buiten de rechtbank om?

Jazeker, we gaan eerst in overleg met u als klant om het probleem te verhelpen. Raken we er echt niet uit dan kan u conform de Europese wetgeving gebruikmaken van het Online Dispute Resolution platform: http://ec.europa.eu/odr/.

6. Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met info@kleinetovenaar.eu . Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 512 reviews.