Selecteer een pagina

Samen Valentijn vieren

Een Valentijns cadeau kopen kan ook bij Kleinetovenaar.eu!

Het ontstaan

Achter het feest Valentijn zit een mooi, maar triest verhaal. Het verhaal begint met een jong paar. De jongeman is een heidense soldaat en een katholieke vrouw. Dit was voor die tijd, rond het jaar 260, eigenlijk helemaal niet aan de orde. Bisschop Valentijn vond liefde kunnen geven en nemen belangrijker dan de hoogstaande wetten van toen en huwde toch het jonge paar. Daarna volgde nog meer geliefde stellen die uit dezelfde situatie kwamen. Dit kwam aan het licht en Bisschop Valentijn werd gearresteerd, gemarteld en uiteindelijk onthoofd. Voor zijn terechtstelling schreef hij een briefje aan het dochtertje van de gevangenisbewaarder met onderschrift: ‘Van je Valentijn’. De terechtstelling gebeurde op 14 februari. In welk jaar dit gebeurde is tot op heden nog niet duidelijk.

In het jaar 496 werd de toenmalige bisschop Heilig verklaard als de Heilige Valentijn.

Valentijn in het nu

Sinds midden jaren ’90 werd Valentijn meer gecommercialiseerd in België en Nederland. In de jaren 2000 daalde de interesse echter, maar het is zeker niet minder de moeite waard om een woordje van ‘dank’ uit te spreken of om te laten zien om wie dat je geeft en waarom, vinden wij. Daarom kan je bij ons ook voor je Valentijn een Valentijns cadeau kopen.

Het feest Valentijn wordt immers toch gevierd naar aanleiding van deze gebeurtenissen en om stil te staan bij liefde, vriendschap, genegenheid en geborgenheid.

Bij Kleinetovenaar.eu hebben we leuke hebbedingen om deze dag meer in de kijker te zetten. Kijk bijvoorbeeld in de mama-papa shophoek.

Een persoonlijk cadeau

Snuister doorheen de spulletjes. Bij ons kan je van je bestelling ook een cadeautje laten maken met een handgeschreven, persoonlijke boodschap er bij. Persoonlijker, gemakkelijker, comfortabeler kan toch niet! Je Valentijns cadeau kopen bij Kleinetovenaar.eu.

Voor echt een persoonlijk cadeau kan je ook kijken bij onze collectie knuffelberen die geborduurd kunnen met een persoonlijke boodschap. Een geborduurde, persoonlijke knuffelbeer waar de liefde en de vriendschap ervan af spat.

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 292 reviews.