Selecteer een pagina

De Sint komt eraan! … Een heus feest voor onze kindjes!

Wie is Sinterklaas?

Wie is Sinterklaas? Waar komt hij vandaan? Het zijn tradities die we in ere moeten houden. Het is er voor onze kindjes. Voor blije, gelukkige kindjes. Zo dus ook Sinterklaas speelgoed kopen voor … Sinterklaas en Zwarte Piet.

Nicolaas van Myra werd geboren in Antalya, Turkije, rond het jaar 280. Dit hoorde toen tot het Romeinse Rijk. Later werd hij bisschop van Myra. Hij stierf op 6 december 342. Wat de betekenis van deze datum verklaart. Nicolaas heeft door zijn persoon in zijn leven sterke sympathie van het volk gekregen en kreeg een grote aanhang van dat volk. Nicolaas werd later de beschermheilige van de kinderen genoemd. Er doen verschillende verhalen de ronde dat hij verschillende kinderen heeft gered of voor kinderen heeft gezorgd. Sinds de 13de eeuw werd er meer aandacht geschonken aan Nicolaas  als persoon en werd zijn gedenkdag op 6 december vastgelegd.

Door de jaren heen is Nicolaas op verschillende manieren ‘gevierd’, met bijvoorbeeld in de Middeleeuwen mirakelspellen, bischopsspellen,…

 

Tot de 19de eeuw was Sinterklaas puur een mythisch figuur. De donkere verhalen zoals bijvoorbeeld de zak van Zwarte Piet, komen wellicht van de tijd uit de Middeleeuwen. Waarom dat er bij Sinterklaas over Spanje wordt gesproken is vandaag de dag nog niet helemaal duidelijk.

Zwarte Piet kwam oorspronkelijk van de afbeeldingen die men heeft gevonden. Op de afbeeldingen stond Sinterklaas met zwarte duivels, waarschijnlijk kwam deze afbeelding en de idee van uit de Middeleeuwen. Nadien kwamen er meer Pieten bij in het verhaal en was er één Hoofdpiet.

 

Sinterklaas en Zwarte Piet zijn er voor onze kindjes!

Het verhaal en de feestperiode rond Sinterklaas is een heus feest voor kinderen. Om kinderen blij en gelukkig te maken. Bij Kleinetovenaar.eu vinden wij dat dit verhaal zeker in ere moet blijven en dat dit vooral draait om onze kindjes blij te maken en hen een gevoel van geluk, geborgenheid en genegenheid te bezorgen. Het hoort bij het kind-zijn, maar ook bij het opgroeien en het gevoel te creëren ‘Ik mag er zijn en ik ben wie ik ben’.

Sinterklaas speelgoed kopen bij Kleinetovenaar.eu

Als online speelgoedwinkel kan je bij Kleinetovenaar.eu leuk, origineel, ecologisch en duurzaam speelgoed vinden om blij van te worden, om op te groeien, om er te mogen zijn.

In ons ondertussen uitgebreid gamma aan speelgoed- en geschenkartikelen kunnen de Pieten en de Sint zeker hun gading vinden. Van duurzaam houten speelgoed en metalen loopautootjes tot bordspelletjes en pluche knuffels. Ook voor de kleinste kapoentjes hebben we een ruim assortiment bestaande uit onder andere drinkflessen, fopspenen, fopspeenhouders, kersenpitkussentjes en leuke Studio 100 producten. Puzzels, de nieuwe robot figuren, poppen en haar accessoires, educatief, leuk speelgoed, schommelpaarden, loopfietsen, origineel speelgoed, zoals het houten speelgoed van Scratch, Aquaplay, mooie brooddoosjes met de leuke figuren, constructiespeelgoed, bouwblokken, rollenspel,… Sinterklaas speelgoed kopen bij Kleinetovenaar.eu

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Bredaseweg 3A
2322 Minderhout
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 292 reviews.