Tips voor gezonde kost voor de kids

Kindjes opvoeden en kindjes laten opgroeien is niet altijd evident. Wat is nu het beste voor de opvoeding van je kind? Soms gaat het heel gemakkelijk en soms voel je jezelf niet krachtig genoeg en gaat het de mist in… graag zoeken we samen met jullie ook naar antwoorden. Ieder van ons zoekt hierin ook haar of zijn eigen weg. Met onze drukke agenda’s is het niet altijd gemakkelijk om ‘gezonde kost’ op tafel te zetten. Daarom zoek ik samen met jou naar een aantal tips waardoor we kunnen zorgen dat onze kids groentjes en fruit binnen krijgen, onze kinderen gezond leren eten.

… Misschien is het toch niet allemaal zo moeilijk…

 

Samen boodschappen doen

Boodschappen doen… In drukke tijden… Je raadt het al. Ik herken het uit eigen ervaring… Het zorgt voor meer stress dan wat anders. Maar toch,  samen boodschappen doen kan heerlijk zijn. Onze kindjes erbij betrekken. Wat eten we deze week? Wat hebben we daarvoor nodig om het gerecht klaar te maken? Welke groenten zijn goed om snel te kunnen lopen? Wat moet ik eten om ‘slim’ te worden? Welk fruit moet ik eten om aan te sterken na ziek te zijn of welk fruit moet ik juist eten om niet ziek te worden? Zullen we dit deze week eten? Dan worden we niet ziek? Dan kunnen we goed zwemmen tijdens de zwemles of vinden we de dansles super fijn? … Het is meteen een momentje voor jullie samen. Samen de kinderen gezond leren eten.

Samen koken

Dan moet er eten klaargemaakt worden. Samen koken vinden kindjes heerlijk. Mama en papa helpen is het fijnste dat er is. Dat vindt althans onze dochter wel! Paprika. ‘Mama, ik wil al een stukje!’ Of ‘Dit is voor de kok’. Aardappeltjes. ‘Mama, mag ik er al eentje’, ‘Nee, eerst laten koken, meid’, ‘Oké dan!’ Kindjes kunnen de ingrediënten klaar zetten. Samen handjes wassen. Laat hen ruiken en voelen. Verse groentjes wassen, gehaktballetjes rollen… Zorg voor creatieve dingen. Een boterham in de vorm van een sterretje, een gezichtje op de boterham. Begin zeker met gerechten die ze lusten, zo blijven ze enthousiast en zijn ze gemotiveerd. Neem voldoende tijd om samen te koken. Stress voelt een kind zeker als eerste aan. En zo zorg je steeds beetje bij beetje er ook voor dat je kinderen gezond leren eten. Meer leuke recepten kan je hier vinden.

Proeven en proeven

Kleine kindjes houden eerder van de structuur en de kleuren die terugkomen. Opgroeiende kinderen van ongeveer 11 jaar zijn al wat meer bezig met de smaak op zich van een groente of fruit. Kinderen moeten ongeveer iets een tiental keer proeven vooraleer ze het lusten. Heb dus een beetje geduld en laat hen telkens opnieuw proberen. Geef twee gezonde opties en laat hen kiezen. Of zorg voor wat variatie. Extra groenten op de pizza, groentespaghetti, groentepuree,… Extra groenten of fruit bij de boterham in de lunchbox,…

En niet te vergeten. Geef zelf het goede voorbeeld. We streven samen met jullie naar kindjes die graag gezond eten. Samen steeds zoeken naar leuke, gezonde dingen! Bekijk ons assortiment lunchboxen, drinkflessen, ontbijtbordjes,…

Let’s get social

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Afhaling op afspraak

Kleinetovenaar.eu
De Kleine Tovenaar
Zundertseweg 2A
2321 Meer
België
BTW BE0848.993.785

Veilig winkelen

De waardering van www.kleinetovenaar.eu/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 498 reviews.